Kurumumuzda Ağrısız Rahim Filmi (HSG) Çekilmektedir.

Opr.Dr. Kamer Tezer ÖZER

Kurumumuzda Ağrısız Rahim Filmi (HSG) Çekinmektedir.

AĞRISIZ RAHİM FİLMİ

Bu tetkikte amaç rahmin şeklini, iç yapısını ve tüplerin durumunu incelemektir. Düşük doz radyasyon yayan cihazlar eşliğinde yapılan bu incelemede kullanılan kontrast maddelerin etkisi ile diğer bir kazancımızda tüpleri tıkayabilecek mikro tıkaçlardan da kurtulmamızı sağlar. Görüntüleme yöntemleri oldukça gelişmiştir.

Ağrısız Rahim Filmi (HSG) nasıl Yapılıyor?

Biz kliniğimizde bu filmi ameliyathane ortamında steril şartlarda, anestezi altında çekmekteyiz. Anestezi hafif bir anestezi olup, etkisi kısa sürelidir. Anestezisiz ve ağrısız çekim tekniklerinde kullanılan kanüller uterusun (rahmin) yapısını değerlendirmede yetersizdir.

Ağrısız Rahim Filmi için hazırlık gerekir mi?

Hafif bir anestezi uygulanacağı için aç gelmek önemlidir. Başka bir hazırlık gerekli değildir. Anestezinin etki süresi kısadır. Tetkik sonrası hastanede kalma süresi de 1 saattir. Bu sırada raporunuz hazırlanır.
Ne Zaman Yapılır?

Adet bitiminde ve takip eden 2-3 gün içinde yapmak uygundur. Gebe olmadığımıza emin olduğumuz günlerdir.

Rahim Filmini Kim Çekebilir?

Bazı kliniklerde radyoloji teknisyenleri veya hemşireler yapsa da doğrusu kadın doğum uzmanının yapması ve değerlendirmesidir. Sadece filmi değil floroskopi sırasındaki (filmin çekim anında, kontrast maddenin akımının incelenmesi) de önemlidir.

Rahim Filminin Yan Etkileri Nedir?

Bilinen en büyük yan etkisi alerjidir. Fakat yeni nesil non-iyonik kontrast maddeler ile bu yan etkide azdır. Ek olarak Anestezi uzmanı kontrolünde yaptığımız “Ağrısız Rahim Filmi” bize uzman hekim tarafından anında müdahale şansı vermektedir.